antalbal 2011.09.06. 07:45

Három

Az olaszul tanulás borzasztó nehézen megy. Rengeteg az új szó (csak az van), fél órán keresztül rakok össze egy mondatot és a kiejtésem se összetéveszthető a helyiekével. Rossz egy nyelvet a nulláról felépíteni, teljesen új élmény, de még nem tartok ott, hogy feladnám.

Az egyetlen problémánk itt, hogy kevés az időnk, illetve, hogy rosszul osztjuk be. Reggel fél kilenckor indul a busz Fiera di Roma arénába és általában este fél kilenckor érünk haza. Miután megérkezünk, tökölünk egy sort, fenyegetőzünk, hogy elmegyünk sportolni, elhatározzuk magunkat, elindulunk és mire hazaérünk a parkból, ahol van mindenféle szabadsúlyos edzőgép, (a teljesség igénye nélkül: húzódzkódó, tolódzkodó rudak, kötél, ferde pad, római szék ( naná :) ) addigra tíz óra is elmúlt már. Utána még vacsorázunk, beszélgetünk, lenyomunk egy gyors olasz nyelvleckét Giancarloval, akinek türelme buddhista szerzetesekével versenyképes. És el is telt a nap. Sajnos ezért nincs nagyon időm ide írni, de azért majd igyekezni fogok néhány naponta életjelt adni magamról.

A próbák a megszokott ritmusban mennek, a megszokott kreatív csapattal, szóval semmi különös, ugyanolyan jó élmény látni és tapasztalni a munkájukat, mint azelőtt. Fontos még megjegyezni, hogy nem unalmas a munka, mert Phil (a rendező) nem szeret semmit kétszer ugyanúgy csinálni ezért a mostani produkcióban minden jelenetet megváltoztatott. Tehát zajlik :) Köszönöm jól vagyok!

A bejegyzés trackback címe:

https://rongykorong.blog.hu/api/trackback/id/tr563205755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildipu 2011.09.06. 19:59:43

Szia Balázs! Jó ötlet volt Tőled ez a blog írás, így megkíméled magadat a "százszor elmondom ugyanazt" típusú programtól hazaérkezésed után. Így akit érdekel mi van Veled, olvassa, és tud mindent. Cool! A nyelv ahogy hallottam "ragad Rád", szerintem ne csüggedj pár nap után, amikor teheted a beszédet erőltesd, mond azokat a szavakat, szóösszetételeket amit már tudsz,ilyen könnyű dolgod úgy sem lesz, ott használhatod ahol kell. Szurkolok Neked, és olvasom a klassz írásaidat!

antalbal 2011.09.06. 21:15:52

Köszönöm, és igen, pont ez volt a koncepció, akit érdekel olvassa. A nyelv már úgy tűnik nem ragad rám olyannyira mint korábban, a kosz viszont annál inkább. Főleg a gályázások során, az még mindig nem egy május 1, de ugye a törpök élete nem csak játék és mese :)

nagynénéd 2011.09.07. 09:00:59

Balázs (vagy már inkább Biagio?),
fel ne add az olaszt, az istenért! Persze, hogy nehéz, mit gondolsz, dédapád miért gyakorolta minden hajnalban a latint a reggeli szalonnázás előtt még 87. évében is? Az olasz már a "lebutított" változata, de könnyűnek azért nem nevezhető! Bárcsak nekem lenne kéznél egy Giancarlom!
Hétvégén is próbáltok, vagy irány a tenger?
Puszil Zsuzsa

nagymamácska 2011.09.08. 12:49:52

Kipróbáljuk a belépést a blogba, Nagyi
süti beállítások módosítása