antalbal 2011.09.10. 23:24

Négy

Bréking!
Rómában jelenleg bibliai méretű eső tombol. Kopog a jég az ablakomon, tombol a vihar, eddig nincs is semmi baj, ez inkább elringat mint felébreszt. Ellenben a Trévi kút csobogása megcsapta a fülemet álmomban, ami korán reggel a pinceszobában nem éppen egy megszokott jelenség. A következő történt (történik éppen): vélhetőleg annak köszönhetően, hogy az olaszok nem a világszínvonalú szigeteléstechnikárjukról híresek, a házunk pincéjébe akadálytalanul betör a(z özön)víz. És tekintve, hogy valami istentelen mennyiségű víz szakad le éppen az égből, (a kertben álló víz már egyetlen felületet  képez) úgy tippelem, hogy fél órán belül megtelik a garázs is vízzel, úgyhogy most inkább megyek és telefonálok a recepcióra.
Eltelt fél óra…
A garázs megtelt vízzel. Lefotóztam; a garázs falára visszaverte a vaku fényét a fodrozódó víz. Szép, olyan mint a gellérthegyi víztározó, csak itthon.
Áttelefonált a SzántóLaci, ő is az alagsorban lakik, térdig ér a víz a szobájában. Arra ébredt, hogy felborul a hűtőgép, körülnézett és arra lett figyelmes, hogy az ágyát nyaldossák a hullámok, melyen kedves személyes tárgyai ringatóznak. Más arról számolt be, hogy már a nappaliban van a víz. Szóval durva. Mindenesetre jól vagyunk, csak a bakkancsom ázott szét, sajnos ezzel az ocsmány esős csatornavíztől, meglátjuk túléli e.

A bejegyzés trackback címe:

https://rongykorong.blog.hu/api/trackback/id/tr103217014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása